primus arkitekter og streetmovements blog om udviklingen af byrummene på Carlsberg

fredag den 19. marts 2010

Gynge- / sidde referencen


Her er den vippe-dyr reference jeg nævnte. Man kunne godt forestille sig et tilskuerrum fyldt med gynger.

mandag den 15. marts 2010

søndag den 14. marts 2010

Lidt mere rør / klatre inspiration

Her en lille video fra mit afgangsprojekt - et slags klatre-/siddemøbel.

Bevægelse generelt

Jeg tror vi skal passe på at vi får bredt vores bevægelsesbegreb ud, så det kommer til at se ud som om vi vil lave en parkour-park, det vil være for ensidigt. Jeg mener heller ikke det er der vi er på vej hen, men vi skal bare sikre at vi får det formidlet helt rigtigt.

Vi må heller ikke glemme de bevægelsesaktiviteter der er tilstede i forvejen, og fremhæve dem i lige grad. Det er jo gratis, og vi er jo også blevet bedt om, at understøtte de eksisterende "beboere". Jeg er dog ikke sikker på hvor meget "traditionel" aktivitet man skal implementere - som boldspil osv. Det er jo ikke særlig originalt, men trods alt noget man kan forstå...

lørdag den 13. marts 2010

Streetmovement RailSet#1

Dette er vores stativ-prototype i brug til konferencen vi afholdt i februar.. Det er bl.a. sådanne bevægelsesmuligheder vi jagter lidt med idéen om at bruge de samme clamps og rør i vores koncept med aktivitetsområderne.

GPT show Street Konference from Martin Kallesøe on Vimeo.

mandag den 8. marts 2010

afstande

meget inspirerende film. vi skal tænke det ind i afleveringen også, synes jeg.
tænkte på at det kunne være interessant at omsætte det i en række mål og afstande. som vi talte om kan bevægelsesrum også opstå på kanten eller bagved et andet program( som fx en scene, et siddemøbel, en pavillon etc). Derfor ville det være godt hvis I ville foreslå eller tegne en række maxafstande mellem objekter, for at kunne indtænke det i design og placering af byrumselementer. en bevægelsesmodulor..

søndag den 7. marts 2010

Bevægelser på Carlsberg
d. 5. marts 20010

Bevægelser på Carlsberg from Martin Kallesøe on Vimeo.

fredag den 5. marts 2010

mapts cop15 pavillon



kig ind på mapt.dk under pavillon

mere containertema


samme arkitekt som har lavet containerprojektet, som mikkel lagde op. det interessante er udnyttelsen af mellemrummet mellem elementerne..

apropos sou fujimotos struktur, så kunne man arbejde med egesveller fra jernbaner

torsdag den 4. marts 2010


mere sou f..

sprækker

tak for et godt møde igår.

inspirerende billeder af containerens muligheder, mikkel - synes det er en interessant indfaldsvinkel i forhold til at skabe flere " sprækker" herude i form af rum til aktivitet og facilitering af aktiviteter. Det har jo været den overordnede strategi for området at trække kreative folk til, men som det ser ud nu er der ikke flere ledige m2.
containerne kan apteres efter behov og give midlertid plads til værksteder, gallerier, caféer, offentlige toiletter, gadekøkkener, badstuer, etc. en interessant måde at generere et dynamisk vækstlag herude.

de har også en skala der midlertidigt kan spille op imod og rumliggøre de store industriarealer herude. og som mikkels billeder også viser er der mange rumlige og formmæssige muliger i deres struktur

I forhold til kroppens skala nævnte jeg sou fujimotos next generation house. det er interessant fordi det lader brugeren opfinde sin egen måde at bruge det på og ikke dikterer en bestemt funktion.




vi aftalte at rykke på interessentanalysen. Vi tager fat i Rysensteen og forskellige folk med initiativ, der kunne tænkes at tage springet herud.
I taler med det fri gym i anden sammenhæng?

onsdag den 3. marts 2010

... eller...?


... eller, hvis man vender det om, bliver det til nogle rumskabende og retningsgivende vægge, som ser ud til at være usandsynligt sjove at kravle på.

Det er måske også et tema man kan arbejde med, ifm. det med genkendeligheden - at de samme elementer går igen, men placeres på forskellige leder...

Hægte sig på fladen...


Det er godt nok Zaha Hadids hylder, men jeg får altid en anden fornemmelse af skala, og en idé om plateauer hægtet på en væg...

Container temaet








En god reference på en situation hvor det billige standard element, containeren, er sat i en langt mere interessant skulpturel og rumlig kontekst. En fin facilitering af noget der i den grad handler om oplevelse.


Bevægelser og arkitektsprog

Her er lidt tanker jeg har brugt tidligere, ifm. at oversætte de fysiske bevægelser til et "rumligt sprog." Jeg synes nemlig det kan være interessant at arbejde med nogle af de begreber, når man skal programmere et rumligt forløb.

Meget af vores bevægelse handler jo om back-to-basics, og er som sådan ikke noget nyt. Man kan referere til Methode Naturelle: gang, løb, hop, quadropedi (bevægelse på alle 4), klatre, balancere (+ kaste, løfte, forsvare og svømme). De sidste 4 har jeg i parentes, da de nok ikke er så interessante i den rumlige sammenhæng - selvom man naturligvis kan snakke om at "kaste" og "løfte" sin krop. Det fundamentale begreber, når snakker om bevægelse i bred forstand. De kommer i et utal af variationer, og danner i kombination forskellige flows og forløb.

Hvis vi så skal tage det lidt videre ud i vores tekniske applikkation, er der nogle bevægelser, som jeg synes er interessante at kigge på i en rumlig forstand. Jeg har brugt de gængse betegnelser, og forsøgt at omsætte det til en mere rumlig beskrivelse. Jeg skal pointere, at vi ikke synes der er noget interessant i at lave instruktionsvideoer, da vi grundlæggende er af den opfattelse, at der ikke er nogen entydig sandhed, og det begrænser kreativiteten - derfor vil I i nogle af videoerne også se en del varriationer - men i denne situation gør det det lettere at kommunikere:


  • tic-tac - retningsskifte, indfald / udfald
  • cat leap - at hægte sig på en oftest lodret flade
  • underbar - at passere under / igennem et (åbent / "perforeret") objekt
  • monkey vault - passage over (afvikling fra hænder til fødder)
  • swings - svinge, overvejende i armene, uden at berøre underlaget

Håber det giver mening!

tirsdag den 2. marts 2010


Klatreskulptur?